keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

TerveSelkä

Tänään oli niin voittajafiilis . Aamuauringossa aamiaista ja vähän 9 jälkeen autoon. Nokka kohti Onkiniemeä.

Mun ensimmäinen ryhmäliikuntatunti vuoteen ja 4 kuukauteen. Siistiä. Vastaanotossa oli ystävällinen mieshenkilö opastamassa tunnille kirjautumisessa ja muissa asioissa. Mä pääsin vaihtamaan nopeasti vaatteet ja sitten tunnille. Kieltämättä vähän jännitti aluksi. Pysynkö mä mukana? Pystynkö tekeen kaikkea? Pärjäänkö mä?

Ja hei, niin se vaan meni 55 hikistä minuuttia. Mahtavaa!!! Mä en tiedä kuinka kovat fiilikset voi liikunnasta irrota, mutta tällä kertaa irtos sellaset fiilikset, että en olis tiennyt itkeäkö vai nauraa, tanssia vai hyppiä ilosta. Mä selvisin ja mielestäni ihan vieläpä kelpo suorituksella. :)

Elixiassa oli aivan huikea ohjaaja TerveSelkä -tuntia ohjaamassa. Johanna Meronen puhui aivan samoilla sanoilla kehon linjoista kuin mun oma fysioterapeutti Sari. Pitkät kyljet, hartiat alhaalla, niskan pidennys, lapatuki, vatsan ja selän syvä tuki...kaikki tuttuja sanoja. Ja lankutusta tehtäessä löysin ekaa kertaa itsenäisesti sen tunteen, miltä oikeanlainen lapatuki tuntuu. Hooverin pito, vatsarutistukset ja moni muu liike toimii paremmin kuin koskaan ennen. Joka kerta huomaa, että oma kroppa on oppinut uutta. Aivot ja keskushermosto tekee töitä. Ihmiskeho onkin siinä mielessä kiitollinen kuntoutettava, että kun halua löytyy, niin ihan varmasti on maaperä mihin istuttaa. Hermosto oppii pikkuhiljaa uusiin asentoihin, uusiin liikeratoihin ja uudenlaiseen toimintamalliin. Sitkeyttä, voittaja-asennetta ja sinnikkyyttä se kieltämättä vaatii. Mutta palkinto on hunajaisen kultainen.

Tänään TerveSelkä -tunti oli juuri sitä, mitä mä kaipasin. Se oli kaukana niistä kammoksuttavista ryhmäliikuntatunneista, joita sydämestäni vihaan. Ehkä musta entisenä kävelyn vihaajana, nykyisenä kävelyn rakastajana, tulee sitten joku ryhmäliikuntaihme (as if). Mutta Johanna M:n ansiosta fiilis oli erinomainen, ohjaaja osasi todella sanallisesti ohjata, jos kuulija osasi ottaa vinkeistä vaarin.

Muutama haasteellinen liike vielä jäi selätettäväksi. Yhtä sisäreittä aktivoivaa liikettä en kyennyt tekemään, mutta muutoin kykenin lähes kaikki tekemään tunnin aikana. Kertaakaan ei turhauttanut, ei tarvinnut katsoa kelloa ja muutenkin oli huikeen hyvä fiilis.

Iltapäivällä kävin vielä kävelemässä sen kuuluisan 2,2km lenkin ja tein itselleni sopivaa kevyttä kesäruokaa.

Salaatti: jääsalaattia, kurkkua (hei, omasta pensaasta TAAS!), tomaattia, keltaista paprikaa, sitruunaoliiviöljyä, sitruunapippuria, ruohosipulia


Siikafile: Mausta sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla, valkopippurilla, koristele tillillä

Sitruunapasta: hankittu Culinaria-Keittiöelämää -liikkeestä Tampereelta. Keitetään suolavedessä 11min. Hyvä sitruunan maku pastassa. :) Koittakaahan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti