keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pirullinen piriformis

Nousin aamusta klo 7.45 tunnustelemaan aamun tunnelmia. Hyvät oli tunnelmat. Selkä tuntui kuin sitä olisi joku eilen moukaroinut. Urheiluhieroja tehnyt ilmeisesti työtä käskettyä.

Ihana auringon paiste ja sit vaan heti aamusta lenkille. Nämä keskiviikkoaamut ovat sellaista arjen luxusta, että alta pois. Saan mennä töihin vasta 11 ja silloin voi käydä tietty vetäseen lenkin heti aamusta tai käydä hoitaan salin pois. Tänään oli siis lenkkeilyä auringonpaisteessa. Niin huippua.

Päätin aamusta juosta 11km lenkin ja maksimitavoiteaika oli 75min. Lähdin tavoittelemaan sellaista 10km/h vauhtia, joka on siis 6min/km. Lenkki sujui lähes suunnitelman mukaan. Vauhti oli kohillaan, mutta niin oli kipukin sitten 7km jälkeen. Erityisesti ylämäet sai lähes veden valumaan silmistä muistakin syistä kuin auringon häikäsemisestä. Alamäissä ei tunnetta ollut vaan juoksu sujui kivutta. 11 kilometri jäi kuitenkin haaveeksi, ja kurvasin kotiin 10km kohdalla. Aika oli tasan tunti, kun alusta 3minuuttia tuhrautui muuhun. Katsohan lenkin tietoa tästä.

Siitähän se ilo sitten repesikin kun kotiin pääsin. Kipu vasemmassa jalassa oli melkoinen. Siellähän se piriformis sitten mulle kiukuttelee, kun on joutunut ilmeisesti töihin. Tänään käveleminen oli melkoinen taitolaji, joten nyt siis buranaa, kylmää ja kuumaa, huomenna haetaan vielä linimenttikin avuksi. Yhdeltä naiselta sain tänään vielä ohjeen sekoittaa n. euron kokoinen määrä icepoweria pieneen määrään mobilatia. Auttaa kuulemma tosi hyvin. Tartteepa kokeilla. Ihan kaikkea!! Sunnuntaina jalan on pakko olla kunnossa niitä kuntotestejä varten.

Löysin vielä muuten venyttelyohjeeksi videon piriformiksen venyttelyyn. Täytyypä kokeilla, kun vaan lihas antaa myöden. Katopa se video Youtubesta.

Iltapäivä menikin sitten töissä ja sieltä kotiuduin vasta klo 21 paikkeilla. Meillä oli liikunnallinen vanhempainilta, joka ainakin oppilaiden iloisista ilmeistä päätellen onnistui tosi hyvin! Huomenna laitan teille vielä kuvia luokan tekemästä Sokerinäyttelystä. Mielenkiintoisia havaintoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti