tiistai 17. syyskuuta 2013

Virtaa

Tänään se tapahtui. Lähdin ekaa kertaa lenkille sitten 3.6. jälkeen. Lenkki tuntui käsittämättömän hyvältä. Olen viimeksi lenkillä ollut kivutta 30.3., joten liikuttavaahan tämä on. Ja pitkään odotettua! Toivottavasti tämä olotila olisi vähän pysyvämpi. Tunti lenkin jälkeen vasemman pakaran alla on jotain pientä tunnetta, mutta ei mitään hälyyttävää. Joten mieli korkeella tämän suhteen!

Sovimme viime keskiviikkona osteopaatti ja urheiluhieroja Marko Panun kanssa, että kokeilen eri mittaisia ja tempoisia kävelylenkkejä seuraavan 4 viikon ajan. Tällä hetkellä käsite lenkki tarkoittaa reipasta kävelyä. Sauvakävely ei tule vielä kuuloonkaan, sillä siinä askelpituus kasvaa liian pitkäksi. Totuus on se, että tässä harjoitellaan nyt kannattelemaan omaa kroppaa ihan uudelleen. Harjoitellaan uusi kävely, joka toivottavasti siirtyisi sitten sinne juoksun puolelle.

Olen niin onnellinen, että polkuni vei osaavalle osteopaatille. 2. hoitokerta sujui jo ensimmäistä paremmin. Vasemman puolen SI-nivel ei aukea kovin helposti ja jalka jäi vieläkin hieman jäykäksi. Ongelmaa on siis SI-nivelissä ja selässä sekä siellä vasemmassa jalassa. Lisäksi kroppa on monin paikoin yliliikkuva ja nivelissä on yliojentumista. Osteopaatti on kuitenkin sitä mieltä, että minulle on nyt vaan tullut kaksi erillistä vaivaa samalle alueelle yhtä aikaisesti. Hoidossa käsitellään selkää, niskaa, pakaroiden aluetta, sekä lonkkia. Liikkuvuutta tsekkaillaan ja kyllähän se hoito tuntuu hyvältä jälkikäteen. On tosi helpottavaa tietää olevansa osaavissa käsissä. Lisäksi mahdottoman mukavaa oli kuulla myös toisen ihmisen suusta, että juoksu on tavoitteena ja ehkä mä vielä pääsen jollakin puolikkaallakin maaliin. ;) Itku nousi kurkkuun, kun kuulin ne sanat toisen ihmisen suusta. Ihan korvaamaton hetki. Taas jaksaa tsempata!


Nyt suunnitelma on siis se, että minä tyttö kävelen -reippaasti. Sekin tuntuu melkein voitolta. Lisäksi vahvista syviä vatsoja sekä keskivartaloa ja pakaroita. Tämän ohessa pitäisi sitten venytellä lonkankoukistajia. Näillä mennään! Välineistä se ei ainakaan ole kiinni, kävin nimittäin hankkimassa pilatesrenkaan, nystyrätyynyn sekä 65cm halk. jumppapallon kotiin. Tietenkin valkoisia kaikki. Nystyrätyyny tulee päivittäiseen käyttöön, sillä minä tykkään istua lattialla tv:tä katsellessani. Näin tulisi niitä syviä lihaksia harjoitettua ihan huomaamattakin. Kaikissa tuotteissa oli tosi hyvät ohjeet, joten nyt vaan naiselle treeniä. Hyvä siitä tulee. :)


Muutoin täällä on tullut bodattua remontin parissa. Ystävän seurassa poistin tapetit, hioin ja pohjamaalasin olohuoneen seinät. Yksin tuli sitten maalattua lopullinen maali olohuoneeseen ja keittiöön. Huomenna vanhan tuolin kunnostusprojekti tulee toivottavasti päätökseen. Ensi viikolla koti saa lopullisen uuden ilmeen sohvan ja sängyn saapuessa. Kivuton elämä on tuonut selkeästi enemmän virtaa koneeseen. Elämä maistuu aikas hyvältä ja ajatukset ovat puhtaasti tulevassa. Kohta kokkaillaan taas ja pikkuhiljaa tänne saadaan tätä oikeaa kuntoutuksesta kertovaa juttua.

Blogiin ohjautuu aika paljon lukijoita rasitus osteopatiaan liittyvillä hakusanoilla. Kirjoittelen ko. aiheisella otsikolla seuraavaa blogitekstiäni. Jos sinulla on jokin kysymys asiaan liittyen, niin laitahan kommentteihin. Vastailen siihen blogitekstissä, jos kykenen. :)

Valoisaa viikkoa kaikille! Nauttikaa syksystä. Niin mäkin teen.


3 kommenttia:

  1. Aivan loistavaa, että kuntoutuminen on jo noin hyvällä mallilla! Se on totta, että kivuttomuus tuo ihan hirveästi lisää puhtia elämään. Kun sitä oloa ei pidä itsestäänselvyytenä, vaan sitä osaa arvostaa! Kivoja lenkkejä!

    VastaaPoista
  2. Moips, Huomasin, että käytät polarin sykemittaria. Oletko ollut vielä tyytyväinen hankintaan? Suositteletko? Pystyykö myös sport trackerilla näkemään sykekäyrän ja millä sykealueella on liikkunut minkäkin ajan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips.

      Käytän kyllä sitä Polaria edelleen. Tosin nyt lenkit ovat olleet niin pitkään jäissä, että sekin on ollut laatikossa pitkään. Plussaa siinä on hyvä data, jonka saa koneelle analysoituna. Huonoa on sen gps. Hermo menee välillä, kun se ei löydä signaalia millään. En tiedä, onko se yhtä heikko kaikilla. Joskus se kestää siis TODELLA pitkään...10-15min löytää sitä signaalia. Mutta dataa se kerää silti koko lenkin ajalta. Vauhtitiedot on vaan sitten siltä ajalta, kun gps-signaali on hyvä.
      Sports trackerilta saat sen sykekäyrän, jos ostat sykevyön siihen erikseen. Tykkäsin myös sports trackerin datatietojen analysointi tavasta, joten sekin toimi mielestäni varsin hyvin. Ainoa mikä siitä puuttuu on ne sykehälytykset, jotka tarvitset, jos treenaat sykeperustaisesti. Muutoin siitä saa riittävät tiedot eri sykealueilla liikkumisesta. :)
      Tykkään molemmista paljon, mutta juoksuaikoina tuli sitä polaria käytettyä niiden sykehälytysten takia enemmän. Ja toki talvikelissä on kivempi juosta niin, ettei tartte puhelinta kantaa kädessä. Yritin seurata sports trackeria käyttäessä sykerajoja siitä puhelimesta lenkin aikana ja se on kyllä vähän ärsyttävää ja haastavaa (sykkeet näkyvät kummassakin laitteessa viiveellä, mutta polar ilmoittaa sykerajan ylityksestä/alituksesta äänellä, joten se auttaa säätelemään nopeammin omaa liikkumista.
      Mä voin suositella näitä molempia. Riippuen millaista treeniä teet.

      Poista