maanantai 2. syyskuuta 2013

Hyvää kannattaa odottaa

No todellakin. :)
Tänään kävin elämäni ensimmäistä kertaa osteopaatilla. Olihan elämys. Suosittelen kaikille, joilla on jotakin vaivaa. Kroppa kertoo yllättävän paljon.
Enkä ollut turhaan Marko Panusta kehuja kuullut. Kuunteli ja kyseli alkuun mun tarinan. Lisäksi luki MRI-lausunnon. Sen jälkeen katseli jalkojen asentoa ja lonkkien paikkaa sekä selän liikkuvuutta. Sen verran hämmentävä tilanne tämä tutkittavana oleminen on mulle aina, että tällä kertaa mä en edes tiennyt mikä on oikea ja mikä vasen. :D :D Tekevälle sattuu.
Välillä makasin selälläni pöydällä ja jalkojen liikkuvuutta katsottiin siinä. Seuraavaksi mahallaan. Siinä tsekattiin selän tilannetta. Lopuksi vielä olin kyljittäin, jossa ilmeisesti liikuteltiin selkää kiertoliikkeessä. Vaikea selittää teille. Hoito oli tällä kertaa kartoittava. Se suoritettiin pääasiassa pyörittelemällä raajoja, painelemalla ja vääntelemällä. Kipua en tuntenut kuin ihan ohimenevästi hoidon aikana. Nyt jälkikäteen hiukan enemmän. Tarttee nyt vaan huolehtia riittävästä nesteestä ja liikkua illalla jonkin verran.
No, mutta mitäpä tämä kroppa kertoi. Puolet multa tais mennä ohi, kun informaatiota tuli aika paljon. :) SI-nivelten toiminnassa on jäykkyyttä ja nivelissä yliliikkuvuutta. Mielenkiintoinen yhdistelmä. Tämä combo ilmeisesti sitten vetää tätä kroppaa sen verran vinoon, että liikkeessä lantio ei pääse rullaamaan ja aukeamaan samalla tavalla molemmin puolin. Se sitten puolestaan aiheuttaa todennäköisesti sitä kiristelyä siellä luuhun liittymisalueella, jonne rasitus osteopatia on syntynyt. Luustolle on ns. tulleet kilometrit täyteen ja se huutaa siellä nyt sitten sitä apua. Hoidon aikana SI-nivel aukesi selvästi ja lopussa tapahtuneissa jalkojen heilutteluissa sekä pyörittelyissä tilanne vasemman lonkan ja lantion puolella tuntui paremmalta.
Ensi viikolla uudelleen. Nyt tämä väli vielä lepäillään ja katotaan mitä kroppa mobilisoinnista tykkäs. Itsellä ainakin toiveikkaampi olo, kun voi pikkuhiljaa tehdä itsekin oman hyvinvoinnin eteen töitä. Toivo elää vielä juoksemisestakin, jotta aika mahtavaa!!
Sen jälkeen, kun SI-nivelet saadaan tekemään yhteistyötä kroppani kanssa ja lantio avattua, pitänee minun opetella "kävelemään uudelleen". Lisäksi juoksutekniikkaa tarvitsisi tarkastella lähemmin. Tällä viikolla pitäisi varailla aika vielä Petri Väyryselle , joka ilmeisesti voisi auttaa tässä minua kovastikin. Ihanaa, kun vihdoinkin tämä omakin selvittämistyö alkaa kantaa hedelmää. Pikkuhiljaa alkaa löytymään ympärille oikeat ihmiset ja jotain, mistä ottaa kiinni.

Hyvien uutisten sarja jatkukoon. Aurinkoista alkanutta viikkoa teille kaikille lukijoille. Blogia on käyty lukemassa jo yli 12000 kertaa. Nöyrä kiitos. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti