tiistai 11. kesäkuuta 2013

Blogi jää lomalle

Heips kaikille!

Lähes 10 000 blogin lukijaa. Kiitos tähän astisesta yhteisestä matkasta! Minun osaltani matkan teko katkeaa toistaiseksi. Magneettikuvista kävi ilmi, että lantiosta löytyy rasitusmurtuman esiaste, joka tarkoittaa sitä, että yksi luu on täynnä nestettä, joka aiheuttaa painetta. Paine aiheuttaa kipua. Rasitusta ei saa jatkaa, jotta vältetään rasitusmurtuman synty.

Nyt hoitona on pelkkää lepoa. Ei golfia, juoksua, uintia, pyöräilyä, kuntosalia eikä edes kävelyä. Nostaminen ja kantaminen myös kiellettyä niiltä osin kun sitä voi välttää. Liikuntakieltoa pitäisi noudatella ainakin heinäkuun loppuun asti. Tämän jälkeen voi sitten koittaa liikuntaa pikkuhiljaa. Tämäkin sillä edellytyksellä, että toiminta arjessa on kivutonta.

Toivottavasti rasitusosteopatia paranisi mahd. pian, jotta arjen saisi rullaamaan kivutta. Viimeisen viikon ajan on ollut melkoista vuoristorataa, kun aamuisin miettii, että miten ihmeessä sitä taas kävelee. Vauhti on ainakin hidastunut. Nyt on aikaa ihailla kesää. Ehkä lukea kirjaa ja toivottavasti kaverit eksyy aika usein kylään. :)

Ihanaa kesää kaikille! Palataan elokuussa asiaan, jos silloin päästäisiin takaisin liikkuvien kirjoihin!

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti lepo auttaa ja pääset mahdollisimman pian liikkumaan. Itselläni todettiin sama vaiva kolmisen vuotta sitten ja se on uusinut toistuvasti.

    Harmittaa puolestasi jos olet maksanut golfin pelioikeuden kesäksi,etkä nyt voikaan pelata:( Itselläni oli sama tilanne toissakesänä.

    Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että tuo lepo auttaisi. Tässä oli huhtikuusta toukokuun puoleen väliin lepoa ja tulehduskipulääkekuuria. Sen jälkeen sain tuossa pari viikkoa kokeilla liikkumista "normaaliin" tapaan. Tässä vaiheessa hoidettiin kuitenkin vielä lihasperäistä tulehdusta. No, mutta hyvä, että nyt tiedetään, mitä hoidetaan. Vaikka ei se tieto tässä vaiheessa kivalta tunnukaan. Ennuste ei löytämieni tekstien perusteella ole kauhean hyvä, mutta toivotaan että paranisi. Onneksi luuhun ei ehtinyt syntyä varsinaista murtumaa vaan nyt puhutaan vielä rasitusosteopatiasta, jotta toivetta paranemisesta voisi olla ehkä vielä sen puitteissa.

    Kieltämättä aika masentavat fiilikset.

    Toivotaan nyt, että lepo tekisi tehtävänsä. Elokuun alussa on kuitenkin jo 4kk siitä varsinaisesta kipujen alusta. Silloin saa varovasti aloittaa pyöräilyllä, uinnilla ja sauvakävelyllä, jos arki on kivutonta. Kyllähän lääkäri tuossa pitkästä liikuntatauosta varoitteli, että voipi olla että se puolimaraton ei onnistu ensi keväänäkään. Mut sitä kannattaa murehtia sitten kun sen aika on. Tärkeintä olisi nyt vaan saada itsensä takaisin kuntoon. Ja päästä nauttiin siitä liikunnasta ihan ilman tavoitteita. Kunhan pääsis liikkuun niin ettei satu. Jo kivuton aamu ja kaupassa käynti on viimeisen viikon aikana ollut haaveissa. Joten pienet on ilot, kun paranemista tapahtuu. :)

    Aurinkoista kesää myös sinulle! Toivottavasti sulla tämä samainen vaiva ei enää uusi ja pääset nauttimaan liikunnan iloista! Ja pitkiä lyöntejä golfiin, jos kentälle pääset! Lyö sitä palloa munkin puolesta!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Löysin sun blogin googletellessani rasitusmurtuma-aiheisia juttuja. Itsellä ollut rasitusosteopatia reisiluun kaulassa (viime vuonna) ja nyt sama vaiva on jalkaterässä. Mielelläni lukisin, miten sun toiuminen etenee! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Hei Suvi! Päivittelen tuota blogia huomenissa (ke 24.7.). Kauhean positiivisia uutisia ei ole tiedossa, mutta jotakin kuitenkin. :) Kiva, kun luet blogia!

    VastaaPoista