keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ihana syksy.

Loma alkoi eilen vihdoinkin ilta klo 19 jälkeen varsin lepposissa merkeissä. Ope ansaitsi lasillisen kuohuvaa ja prinsessakakkua, kun äidinkielen kokeesta saavutettiin 3 kiitettävää arvosanaa. Tarjosin luokallekin cokista, toffeepullaa ja kahvia jo maanantaina samasta syystä. Onnistumista pitää aina muistaa juhlia!

Heräilin ajoissa tähän aamuun. Rauhassa ja rentona. Ei mitään kiirettä. Lääkäriin piti ehtiä vasta 9.00. Mahtavaa! Suihku ja pieniä ihmeitä peilin edessä. Ja sit mä sen tajusin. Rusinalla oli yön aikana alkanut juoksu. Siihen päättyi leppoisa aamu. Hirveellä kiireellä vaatteet niskaan ja hiukset kuivaksi. Koira autoon ja porukoille. Housujen etsintää. Löytyi. Koiralle housut jalkaan, herkku suuhun ja minä autoon. Onnea on moottoritie kohti Tamperetta. Ehdin kuin ehdinkin. Jopa tasaamaan verenpaineen odotushuoneessa istuskellen.
Aamun sarastavaa kajoa joltain toiselta aamulta. Tänään ei ehtiny pysähtyyn kuvaamaan mitään. ;)
Lääkäristä olin suuntaamassa LähiTapiolaan vakuutuksia selvittämään. Aikaa oli vielä tapaamisen alkuun runsain mitoin, joten nautin todella hemmottelevan ja nautinnollisen aamiaisen Ståhlbergin kahvilassa Koskikeskuksessa. Suosittelen lämpimästi. Viihtyisä ja tunnelmallinen tila, ystävällinen henkilökunta ja maistuvaa aamupalaa.

Loppupäivä sujuikin suunnitelmien mukaan. Asiallinen, ystävällinen katsaus vakuutuksien maailmaan, sen jälkeen shoppailua, elämäni ensimmäisten piilareiden testailua, lomatunnelmaa ja illan kruunasi kävelylenkki rapsakassa syysillassa. Enpä muista koska olisi viimeksi ollut yhtä paljon lehtiä maassa. Nautin niin tästä lämpimästä, tunnelmallisesta syksystä, jotta se voisikin sitten mun puolesta jatkua koko lokakuun ajan.
Tällä viikolla olen pystynyt jo lauantain jälkeen kävelemään:
-lauantain pitkän, rauhallisen lenkin
-sunnuntain 2km lenkin
-maanantaina "vähän rivakamman" pitkän lenkin
-tiistaina 2km lenkin
-paljon kaupunkikävelyä ja 2km lenkki
Kipuja ei ole ollut juurikaan tiistaina eikä tänään. Ainoastaan istuminen tuntuu välillä kurjalta ja housujen pukeminen pitkästä aikaa saa aikaan jonkinlaista tuntemusta. Ehkä se siitä katoaa. :) Eli olo on paljon parempi kuin sunnuntaina, jolloin ei pystynyt pitkiä aikoja istumaan ns. hyvässä asennossa.

Tänään mulla on ollut illasta aikaa tsekata myös vähän niitä lihaskuntoon liittyviä harjoitteita.
Gymstickin tuotteiden (Pilates rengas, jumppapallo ja tasapainotyyny) mukana tuli jonkinlaisia treeniohjeita. Rengas on mulle kokonaan uusi tuttavuus, joten sitä tarvinnee lähteä kokeilemaan varoen. Renkaan ohjelma sisältää lämmittelyyn liittyvät 3 liikettä sekä 7 varsinaista harjoitetta. 3 harjoitetta näyttäisi olevan jaloille ja erityisesti sisäreisille. HYVÄ! Näiden lisäksi 4 harjoitteessa on alavatsan syville lihaksille paljon töitä.
Jumppapallollehan on sinällään jo paljon ohjeita. Valmiissa ohjeessa tarjotaan 6 liikkeen lämmittelevää sarjaa alkuun. Sen jälkeen voidaan lähteä varsinaiseen voimaharjoitteluun. Näiden ohjeiden mukaan se näyttäisi seuraavalta:
1. Punnerrus, jalat polvesta ja säärestä pallon päällä. Niin monta punnerrusta kuin 30sek ehtii.
2. Selkäharjoitus. 30 sek.
3. Punnerrus. Sama kuin ensimmäisessä. 30 sek
4. Selkäharjoitus. Vatsa pallon päällä. Vastakkainen käsi ja jalka samanaikaisnostossa. Vuorottelu. 30 sek.
5. Pallokyykyt. (näitä en uskalla vielä tehdä)
6. Vatsat pallon päällä.
Toista 5.  ja 6.
7. Takareidet. Maataan selällään maassa, kannat pallon päällä. Pakaroiden nostot. (tätäkin pitää kokeilla tosi varoen)
8. Numerot ilmaan -vatsat tai puristusvatsat. Maataan selällään lattialla pallo jalkojen välissä piirtäen numerot 0-10 ilmaan. TAI. Maataan lattialla pallo jalkojen takana puristaen palloa takareisiin, tuodaan palloa ja polvia kohti rintaa. 30 sek, niin monta kertaa kuin ehtii. Ja sitten harjoite 7. ja 8. supersarjana ilman taukoa kovalla temmolla.
9. Lähentäjät. Maataan taas lattialla puristen jalkojen välissä olevaa palloa 3 sek ajan x 10. (saapa nähdä mitä mun vasuri tästä tykkäilee...)
10. Rintapressi. Maataan lattialla, pallo suorilla käsillä rinnan kohdalla. Puristetaan käsia yhteen, puristuksen kesto 10 sek. x 10
Toista 9. ja 10.
Tämän jälkeen jäähdyttely 3  eri venytyksellä.

Tasapainotyynylle puolestaan tarjoillaan 4 minulle sopivaa harjoitetta. Listalla olisi jalan ojennuksia punnerrusasennossa, armadillo, rullauksia ja 3 erilaista variaatiota saksiliikkeen käytöstä. Kaikki nämä tarkoitettu keskivartalon vahvistamiseen ja koko kehon notkistamiseen. Lisäksi tyynyt käytetään toki esim. telkkarin katselussa. Siinä se auttaa aktivoimaan syviä lihaksia aina istuttaessa.

Jollain tämän tyyppisillä eteenpäin. Taidan kokeilla väline kerrallaan. Ja parin päivän taukoja pitäen, niin voisi itsekin pysyä perillä siitä, mitä mikäkin aiheuttaa.

Hyvillä fiiliksillä lomailua, kuullaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti