tiistai 29. lokakuuta 2013

MRItä kohti

Juu, ja se niistä positiivisista fiiliksistä sitten taas.

Syyslomailu päättyi kivuliaissa tunnelmissa. Alkuviikon kävelylenkkien jälkeen loppuviikosta ei tarvinnut sitten koiran kanssa kiertää kuin kerrostalon pihan ympäri. Lomatunnelmat lauantaina 19.10. eivät siis olleet kauhean kaksiset. Onneksi lepo teki tehtävänsä ja selvisin taas kuitenkin töiden aloitukseen 21.11.

Alkuviikon päivät menivät ok, kunnes keskiviikkona kävin kävelemässä 3km reipasta kävelyä liikuntatunneilla Kaupin kuntokolmosella. Keskiviikkoillasta sain taas tuta päivän "urheilut" siinä mallissa, että Vimovo ja Panadol 1000 tulivat vähintäänkin tarpeeseen.  Kaikesta huolimatta kinkesin itseni töihin. Torstaina seisominen, istuminen ja käveleminen olivat kaikki hankalaa. Sain onneksi varattua uuden ajan Pekka Kannukselle tämän viikon maanantaille. Perjantaina jalkaa särki jo vähän vähemmän, vaikkakin istuminen, käveleminen ja autolla ajaminen ei mikään ollut herkkua vieläkään. Viikonloppuna jalka sai kuitenkin tarvitsemaansa lepoa kohtuudella.

Maanantaina suuntasin töiden jälkeen heti lääkäriin. Olin siis perunut aiemmin varatun askelanalyysin maanantailta ja saanut lääkärin siihen tilalle. Kannus tutki jälleen luun tilannetta ja tutkimusten tuloksena lähdin uusi lantion MRI -lähete kädessä kotiin. Kannus pohti ääneen luun paranemisprosessin olevan pitkittynyt ja tuntui pysähtyvän pohtimaan, mikä sen aiheuttaa. UKK-instituutin pihassa autossa istuessani mietin, että aika epätodelliselta tämä kaikki tuntuu. Mutta onneksi tällä kertaa tiedän, miten minun tulee tässä edetä.

Tänään olen saanut jo sitten Pirkkalasta maksusitoumuksen, jolla pääsen uuteen MRI -kuvaan jo ensi viikon keskiviikkona. Hyvä niin! (Kiitos Pirkkalan tk:lle älyttömän joustavasta, nopeasta ja asiakasystävällisestä toiminnasta!) Kuvista saa taas tietää, mikä luun ja rasitusosteopatian tämän hetkinen todellinen tilanne on.  Tänään jalkaa on taas särkenyt illasta, joten työpäivän aikana se rasittuu, vaikka päivän aikana pyrkisi välillä seisomaan ja välillä istumaan. Töissä on paljon rappusia, jotka ovat varmasti omiaan myös rasittamaan jalkaa. Mielenkiintoista on todella nähdä, mitkä kuvantamisen tulokset ovat. Kipualueet ovat kuitenkin melko samat, vaikkakin sitä kipua nyt siellä kyljen alueella ja alaselässä ilmeisesti heijasteisina löytyykin.

Tämän viikon perjantaina saan vielä lähetteen fysioterapiaan työterveydestä. Haen sen joka tapauksessa nyt, jotta voin fyssarin aloittaa heti, kun siihen vain olisi lupa. Lepäämällä tämä jalka ei kuntoon tule ja/tai mikäli lepoa tarvitaan, en voi töissä enää olla, jotta jalka saa levätä riittävästi. Onneksi kuvat kertoo meille enemmän kuin tuhat arvailua, joten niiden varassa mennään. Ja niiden mukaan eletään. Miten, niin sen aika näyttää.

3.11. tulee kuluneeksi 7 kk siitä kuuluisasta lenkistä. Toivottavasti marraskuu olisi toivoa täynnä ja pääsis aloittamaan sen fysioterapian. Toivottavasti myös MRI -kuvat kertoisivat vähän parempia uutisia kuin edeltäjänsä. Toivottavasti muutamien viikkojen päästä alkava vuosi 2014 olisi näiltä osin parempi kuin edeltäjänsä. Toivotaan. Ei kai tässä muutakaan voi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti