maanantai 7. lokakuuta 2013

Syyskuu -itsensä ylittämisen kuukausi

Syyskuu on ollut kaikin puolin uuden elämän ja itsensä ylittämisen kuukausi. Paljon uusia asioita ja tekemistä.

Kuluneen kuukauden aikana olen remontoinut kotiani urakalla. Suunnitellut ja toteuttanut alusta loppuun asti itse. Tosi iloinen olen siitä, että jalan kanssa ei tullut murheita remontin aikana kaikista porrasjakkaralle nousemisista, kurotteluista, painavien tavaroiden kantamisesta ja esim. huonekalujen kokoamisista huolimatta. Olen työskentelyssä kiinnittänyt kohtuullisen paljon huomiota kuitenkin asentoihin, joten se on varmaan osaltaan auttanut tuota liikkumista. Onhan tuo remontointi kaikkineen ollut tosi kivaa tekemistäkin. Sain seinät maalattua, huonekalut koottua ja yhden tuolinkin kunnostettua. Jälkimmäinen näistä jännitti prosessina tosi paljon, mutta ennakkoluuloton työskentelyasenne palkittiin lopulta. Filosofiani tätä vanhusta kunnostaessa oli se, että runkoon tulleita kolhuja ei kitata ja näin tasoitella pois. Elämän jäljet kertovat jonkinlaista tarinaa myös huonekalussa. Ne ovat historiaa ja tekevät siitä yksilöstä tärkeän juuri niiden kolhujen vuoksi. Tällä filosofialla menen omassa työssäni ja elämässäni, joten miksikäs ei näissä kunnostustöissäkin. Kokemuksena tämä oli varsin innostavaa. Suosittelen lämpimästi.

Syyskuussa olen pitänyt kiinni myös päätöksestäni tavata ystäviä mukavissa merkeissä sekä uusien asioiden kokeilusta. Ne ovat kaikki suuri osa tätä kuntoutumista, kun oma mieli pysyy virkeänä ja aina on jotakin uutta odotettavaa. Tällaisia tapahtumia ovat olleet mm. vierailu Rönnvikin viinitilalle, Cheekin keikka, koulutus Vantaan Flamingossa ja sen Spa -kokemukset, sushin ja etanoiden syöminen sekä jousipyssyllä ammunta. Hauskoja muistoja, hienoja ihmisiä ja makeita kokemuksia!

Kuntoutuksen suhteen on viimeisen 2 viikon aikana tullut takapakkia. Olen työni takia joutunut istumaan paljon autossa, joten tämä on saattanut osaltaan ärsyttää SI-niveltä, lonkan aluetta ja alaselkää. Viime viikonloppuna jouduin turvautumaan pitkästä aikaa särkylääkkeen apuun. Onneksi tänään minulla oli aika osteopaatille varattuna. Olotila on tällä hetkellä pikkuisen parempi, mutta särky tuntuu taustalla koko ajan. Väsähdin osteopaatilla käymisen jälkeen totaalisesti ja tulipa siinä nukuttua sitten sellaset parin tunnin päikkärit. :) Kieltämättä käynti jännitti tavallista enemmän, kun tiesin alueella olevan kipuja.

Kuntoutuksesta tulee tosi pitkä. Se on vähintäänkin selvää tässä vaiheessa. 3.10.13 tuli 6kk siitä kuuluisasta lenkistä ja tässä ollaan. Hoh hoijaa! Tosi iso pettymys itselle nämä palanneet kivut ovat, mutta ei auta lannistua. Tänään olen varannut ajan Petri Väyryselle Aktiivifysioterapiaan. Sinne aika on 28.10.13 askelanalyysiin. Mielenkiintoista. Tämän lisäksi kuntoutettavaa aluetta pitäisi alkaa vahvistaa. Tähän saan ystäväni vinkistä tuekseni pilateksen ammattilaisen Sari Rataksen, joka tekee myös fysioterapeuttina töitä. Aloitan hänen kanssaan yhteistyön 4.11. ja jalan antamissa rajoissa tulemme tapaamaan kerran viikossa aina jouluun asti ja Sarilta on luvassa harjoitteita varmasti kotiinkin. Joten nyt laitetaan sitten ne syvät lihakset elämänsä kuntoon. ;) Niin kiitollinen siitä, että saan osaavia ihmisiä tähän ympärille tekemään tätä kuntoutusta mun kanssa. Maksan mielelläni siitä, että saan hyvää ohjausta ja tukea.
Tänään tuli ihan helpotuksen itku, kun taas asiat menivät askeleen eteenpäin. Kohta ei tartte enää vaan odotella vaan pikkuhiljaa voi alkaa itsekin tekemään näille asioille jotakin. Onhan syyskuun aikana tullut kuitenkin jo käveltyä. Parhaimmillaan mennään 6,5km/h. Onhan se huikea edistys siihen 100m/20min kävelyyn kesä-heinäkuulta, vaikka itseltä tässä kärsivällisyys alkaa ihan finaalissa ollakin.

Lokakuussa jatkan edelleen tätä kävelemistä ja omatoimista venyttelyä. Tällä viikolla mulle tulee koirahoidokki, joten se pitänee minut liikkeessä koko syyslomankin ajan ensi viikolla. Laittelen silloin jotain päivityksiä näistä liikkumisista, kun niistä alkaa pikkuhiljaa tulla jopa säännöllisiä.

Lämmintä syysviikkoa kaikille! Nauttikaahan ihanista syksyn väreistä ja raikkaasta ilmasta, heitelkää lehtiä ilmaan ja ottakaa ilo irti elämästä.

Nyt hetkeksi lehtien pariin (aiheita, joista voi vain unelmoida tällä hetkellä) ja sitten vielä huomisen slidet valmiiksi illan luentoa varten. Näillä mennään. Kuullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti