maanantai 27. tammikuuta 2014

Go with the flow.

Jollain lailla tämän vuoden tammikuu on tuntunut menneen ihan siivillä. Kevyt, helppo ja lähes kivuton olo on saanut elämän tuntumaan leppoisammalta kuin aikoihin. Helpompi hymyillä. Näyttäisi siltä, että 10 kuukauden odotus ja lepo tuottavat tulosta. Luu on sittenkin luutunut, hermokipu poissa ja kipulääkkeetöntä elämää 1,5kk takana. Aidosti hyvä olla!

Viikonlopun uudet kokemukset OAJ:n parissa, Educa-messuilut ystävien kanssa ja rentouttava risteily tekivät kunnon irrotuksen arjesta. Parasta viikonlopussa oli ehdottomasti se, että vihdoinkin lantion kaari kesti korkokengillä kävelyä kahtena perättäisenä iltana. Tosin viikonlopun tuloksena oli hermeettinen nestekertymä jaloissa ja käsissä, joka on tänään autuaallisesti poistunut kehosta. Hyvä niin!!

Olin tänään maanantaipäivän kunniaksi fyssarilla. Ai että! Ensimmäinen kerta, kun fyssari pystyi käsittelemään kipualuetta kunnolla, eikä kertaakaan mulla silmät vuotaneet vettä. Melkosta. Luulin jo, ettei sellaista päivää ehkä tuu ikinä! Mutta tuli sekin. Nostan itselleni hattua sitkeydestä. Ja Sarille ihan huippuhyvästä fysioterapeutin työstä.

Tämän päivän fyssarikerta aloitettiin jälleen siis lyhyellä faskiahoidolla. Sari tunnusteli hamstringien ja lähentäjien tilannetta. Ekaa kertaa siis siedettävä. Etu- ja takareisi on vasemmassa jalassa tosi kireä, oikeassa jalassa etureisi kiristää myös melko paljon. Osa tästä johtunee pitkään jatkuneesta kiputilasta, osa ollut jo ehkä aikasemminkin. Mutta sitten! Me päästiin tänään Sarin kanssa siis ihan harjoitteisiin asti. NIIN SIISTII!! Ihan huippua.

Nyt siis harjoitusohjelmassa on jo melko paljon asioita:
kävelyä n. 2km/lenkki reipasta vauhtia

venyttelyä (istuen reiden avausta, pakaran venytystä selällään maaten kuminauhaa käyttäen)

"reisijumppa" pilatesrengasta käyttäen (...eli selällään lattialla. Haetaan asento lavoista ensin pitkäksi, sitten kyljet pitkäksi, lopulta lantio ja viimeisenä joko pieni puristus tai loitonnus pilatesrenkaalla)

rullaukset pilatesrullalla (ulkoreisi, takareisi, rintaranka)

istuinluiden kohdan ja takareiden rullaaminen tarvittaessa pallolla, jos ei kestä pilatesrullaa tai helpompi saada tuntumaan oikeassa paikassa

lonkankoukistajan venytys joko polviseisonnassa (tarttee olla ihan sairaan tarkkana lantion kanssa ja polvien kanssa, mulla ei vielä ihan onnistu...) joten vaihtoehtoisesti sitten lonkankoukistajan venytys pöydällä tms. selällään maaten. Eli maataan selällään esim. pöydällä, vedetään molemmat polvet vatsan päälle. Tarkistetaan, että istuinluut "osoittavat suoraan vastapäiseen seinään (ei kattoon tai lattiaan...). Toinen jalka ns. lukitaan vatsan päälle käsin ja toinen annetaan pudota venytykseen alas pöydältä.

Näiden lisäksi mä saisin kokeilla tosiaan sitä vesijuoksua ja pikkuhiljaa muitakin juttuja. Jonkun aikaa saan shapeta itseäni kuntoon kotona kaikilla ihanilla Gymstickin välineillä. Tänään välinesarja täydentyi kuminauhalla ja foam rollerilla (tsekkaa tästä mielenkiintoinen teksti)...Ny on kaikkee. Ainaki melkein!


Toki jäitä pidetään hatussa kaikesta huolimatta. Liikaa ei saa tehdä samana päivänä, jotta tiedetään mistä kipualue ottaa itseensä. Tänään tuntuu, muttei liikaa. Kuulunee asiaan. :)

Tällä viikolla ruuan suhteen mennään edelleen niillä ihanilla Kunto Plussan ohjeilla (250kcal/ateria). Luvassa on:

aamiainen:
omena ja appelsiini kuutioituna, lisätään 1dl kreikkalaista jogurttia. Maustetaan vaniljajauheella ja 2 rouhitulla saksanpähkinällä. +vettä (+teetä töissä)

lounas:
150g silputtua kaalia, 1/4 appelsiini, 100g raastettua porkkanaa, 1 rkl auringonkukansiemeniä ja 1 broilerin rintaleike. Raastesalaattia siis!

välipala:
kaakaota 2dl, banaani ja viipale näkkileipää (mä laitan päälle kyllä pari ohutta pippurileikkeen palaa)

päivällinen:
40g (raakapaino) täysjyväpastaa, ½ purkkia tonnikalaa, 50g kurkkua, 50g kelt. paprikaa ja 50g tomaattia (salaatiksi taas sekoitellen)

iltapala:
2 pientä munaa, 75g pinaattia, tomaattia viipaloituna pinaattimunakkaan päälle ja pari viipaletta parmankinkkua.

vaihtoehtoisesti tässä kasvissuikaleet ja dippiä.

Ja vettä voiteluun...Näillä!
Huomenna tosin syön päivällistä kokouksessa näistä poiketen. Kaloreita en laske, mutta edelleen pidetään rytmistä kiinni.

Iloisen energistä alkanutta viikkoa!!! Tällä viikolla alkaa jo helmikuu. Aatelkaas. Lauantaina voi todeta jo, että ens kuun jälkeen on huhtikuu. Valoa, iloa ja kevään kohinaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti