lauantai 9. helmikuuta 2013

Jauhelihaisampi kaalilaatikko

Aamiainen on päivän tärkein ateria.



Tänään on tullut siivottua vaatehuonetta ja leikittyä 6-vuotiaan vieraani kanssa esim. pizzeriaa. Tässä välissä loihdittiin jääkaapin aineksista vielä kaalilaatikko, joka oli vieraani mielestä "ihan järjettömän hyvää". Joten melkoisen onnistunut lauantairuoka. Tässä ohje teillekin:

Kaalilaatikko (5 annosta)

1,3kg kaalia suikaloituna
2 sipulia silputtuna
5dl vettä
1,5tl suolaa

Kiehauta vesi ja suola, lisää kaalit ja sipulit joukkoon. Anna kiehua 30min. Käy sekoittelemassa kaalia aina aika ajoin.

750g naudan paistijauhelihaa
mausteita (esim. valko- ja mustapippuria, piripirimaustetta, pikkuisen suolaa, valkosipulijauhetta)
3rkl siirappia

Ruskista jauheliha ja mausta reilusti.
Sekoita ruskistettu jauheliha ja siirappi kaali-sipuliseokseen.



Voitele vuoka. Laita vuokaan 0,75dl puuroriisiä keittämättömänä vuuan pohjalle.
Kaada jauheliha-kaaliseos kattilasta vuokaan liemineen.


Paista uunissa 200 asteessa n. 50min.


Nautittiin pikkuneidin kanssa salaattia, Ikean puolukkahilloa, näkkileipää ja maitoa. Hyvää oli ja pienempi neiti voitti ruokailuvauhdissa. Tosin tiukka oli kisa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti