sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kokkailun supersarjaa

Tosi kiva viikonloppu takana. Lauantaina reidet olivat ennakoidun jäykähköt perjantain salittelun jäljiltä. Kävely tekikin lauantaina tehtävänsä. Huippua lauantaissa oli myös Ideaparkin shoppailureissu, jossa lounasseurakin oli kohillaan. ;)


Illasta tosin ajatukset pyörivät projektini onnistumisen mahdollisuuksissa. Pienet epätoivon aallot iskivät sairastelun myötä, mutta kyllähän tästä noustaan. Päätin, että sunnuntain salilla näytän, ettei tätä naista pienet sairastelut lannista. Ystäväni tsemppaamana illalla ruokaherkuttelua kotona.

Jauhelihatäytteiset uuniperunat salaattipedillä (2 annosta)

2 isoa jauhoperunaa tai 4 pienempää perunaa

Kuumenna uuni 225asteeseen ja laita huolellisesti pestyt perunat foliossa uuniin. Puolen tunnin päästä laske lämpötila 200asteeseen. Ota perunat uunista, kun ne ovat kypsiä. Tee niihin ristiviilto ja avaa perunat lautaselle.

300g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
keltaista paprikaa
mausteita

tuoretta basilikaa
salaattia, kurkkua, tomaattia
cashewpähkinöitä

Paista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja kuullota. Mausta. Lisää puristettu valkosipuli joukkoon ja kuullota nopeasti. Lisää pieniksi paloiteltu paprika pannulle ja kääntele muutaman kerran. Asettele paistosta avattujen perunoiden päälle lautasella ja perunoiden viereen. Revi tuoretta basilikaa jauhelihan päälle.
Revi lautaselle vihreää salaattia, paloittele kurkkua ja tomaattia. Kruunaa annos cashewpähkinöillä.
Nauti.


Sunnuntaiaamuna päätin herätä sitten kunnon asenteella sängystä. Reippaasti ylös ja aamiaisen kimppuun. Aamiaisen ohessa sain hyvää fiilistä facebookattuani toisen ystäväni kanssa. Aamukahvia kuvan asennemukista ja sen voimalla salille.

Tänään tein salilla toiminnallisen salitreeni 2:sen. Tykkään Petterin laatimista salitreeneistä, sillä niissä sykkeet pysyvät mukavasti ylhäällä ja hiki puskee pintaan ihan koko ajan. Jalkaprässiin sain enemmän painoja kuin koskaan aikaisemmin, joka minua hiukan yllätti. Supersarjat sujuivat, mutta kyllä se etukyykyn-pystypunnerruksen ja hoovereiden supersarja on melkoinen. Siinä soijaa pukkaa.

Päivällä käväisin mökillä, jossa hiukan lahjottiin äitiä. Normaalisti meillä on tapana muistaa äitiä nimpparina kukin. Tänä vuonna ostettiin sisarusten kesken äitille kukkarahoilla kuvan blenderi. Pääsepä äitikin sitten rahkasmoothieitten ihmeelliseen maailmaan. Pusseissa maistit myös proteeiinijauheesta ja pellavansiemenistä. :)


Alkuilta on sitten ollutkin kokkailujen supersarjaa. Tuleva viikko on alkuviikon osalta jäätävän kiireinen, joten nyt on pakko ennakoida ruuanlaiton kanssa. Mökiltä takaisin tultuani laitoin eilen tekemäni jauhelihataikinan pihveiksi ja sen kalan kanssa uuniin. Siellä ne paistuivat sulassa sovussa. Taikinassa oli muuten vain valkosipulioliiviöljyä, mausteita, valkosipulia ja sipulia.

Illa pääurakka oli juurespihvit. Taikina oli helppotekoinen, mutta paistamisessa on oma urakkansa. Taikinan ohje on suoraan Pirkan reseptistä, joka on tässä alla teille linkkinä.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25616-juurespihveja-ja-minttu-chutneykastiketta

Perunajauhot korvasin kauraleseillä. Juurespihvien kanssa tarjoillaan minttu-korianterichutneyta ja turkkilaista jugurttia. Itse en tuota chutneyta löytänyt kaupasta, joten sekoitin turkkilaiseen jugurttiin kuvassa näkyvää minttuhyytelöä sekä kuivamaustehyllystä korianteria, jonka jauhoin pieneksi.


Ihan hyvä kastike. Pikkuisen se on makea, mutta haitanneeko se. Juurespihvien kylkeen sitten kanaa ja salaattia.



Johan on taas iltaruoka. Kohta vielä rahkaa ja kohti tulevan viikon kiireitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti