perjantai 1. helmikuuta 2013

Hyvän tuulen päivä

Perjantai on mielestäni lauantain jälkeen paras viikonpäivä. Se on aina täynnä odotusta, joka liittyy pitkiin yöuniin, hitaaseen lauantaiaamuun, rentoutumiseen, mukavaan tekemiseen, hyvään ruokaan ja seuraan. Mielestäni se tunne on juuri parasta perjantaissa. Mikään noista asioista ei ole vielä ohi vaan juuri tuloillaan. Onneksi perjantai on joka viikko.

Tällä viikolla mä olen pystynyt jo liikkumaan aika mukavasti. Tänään ei polviin tuntunut hölkkäily eikä esim kyykytkään, joten tauti on todennäköisesti selätetty. :) Puolen päivän jälkeen saatiin luokkani kanssa aloitettua se Taistoilu kunnolla. Vikalla yhteisellä tunnilla pelattiin omassa luokassa paria hauskaa lihaskunto"peliä" eli Ketjua sekä Pelkokerrointa. Näihin ja pariin muuhun peliin löydät hyvät vinkit alla olevasta linkistä:

http://tapahtumat.yourmove.fi/files/yourmove/Taisto/Liikuntavinkit%20YM%20sivuille.pdf

http://tapahtumat.yourmove.fi/files/yourmove/Treenijakso/Taisto_Opettajanopas_2013.pdf

Ensi viikolla meidän luokka pitää ruoka- ja lepopäiväkirjaa keskiviikosta perjantaihin. Lisäksi luokan oppilaille tehdään lihaskuntotesti Taiston haasteiden mukaisesti. Seuraavien 6 viikon ajan oppilailla on päivittäin mahdollisuus harjoitella omassa luokassa näitä lihaskunto-osuuksia hyvällä fiiliksellä ja tekemisen meiningillä.Tämä mahdollistuu sillä, että vietän välitunteja luokassa valvoen oppilaiden harjoittelua sekä työskentelyn rytmittämisellä niin, että esim. yhdessä tehdyt ulkolenkit mahdollistuvat. Sopivalla tahdilla tehdyillä lenkeillähän voi vaikka treenata kertotauluja, enkun sanoja tms. lenkin ohessa. Luovuudella on vain taivas rajana! Tänään luokassa oli kyllä valloittavan innostunut tunnelma! Toivottavasti niin myös jatkossa.

Tsekkaapa Taisto-haasteet ja siihen soveltuvat treenit täältä:

http://tapahtumat.yourmove.fi/files/yourmove/Treenijakso/Taisto_oppilaan_treenivihko_2013.pdf

 Lihaskunto-juttujen lisäksi luokan oppilaat kiinnittävät huomiota ruokailurytmiin sekä lepoon seuraavien 6 viikon ajan. Liikuntaharjoittelua ja projektiin liittyvää päiväkirjaa pidetään 6 viikon ajan. Pääsiäisviikolla tehdään taas ruoka- ja lepopäiväkirjaa maanantaista keskiviikkoon. Tuon viikon alussa tehdään myös lihaskuntotestit uudelleen haasteiden osalta. Sillon nähdään, millainen on olotila, energia, lisääntynyt voima ja onko tunnelma vielä innostunut. Mielenkiintoista on opettajan näkökulmasta myös se, lisääkö lisääntynyt liikunnan määrä oppilaiden keskittymiskykyä muilla tunneilla. Sitä toki on vaikeampi mitata, mutta toivottavasti niin käy.

Viikon aikana olen myös käynnistänyt ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan -koulutukseeni liittyvät asikkuudet. Asiakkaiden kanssa olemme pohtineet elämässä onnistumisia ja tilanteita, jotka tuntuvat mukavilta ja joista on voinut nauttia. Olemme pohtineet, millaiset asiat noihin tilanteisiin liittyvät ja voisiko näitä onnistumisia lisätä arkiviikkojen varrelle. Tänään sain myös aloittaa yksilövalmennuksen, joka kesti 1,5h. Tuon ajan puitteissa sain asiakaslähtöisesti suunniteltua valmennuskokonaisuuden helmikuun ajalle. Se oli tosi mahtavaa! Erityisluokanopettajana olen tottunut toimimaan ison ryhmän kanssa, joten tässä tilanteessa mahtavaa oli myös se, että tilanteessa sai keskittyä vain yhden ihmisen valmennuskokonaisuuteen kerrallaan. Mielenkiintoista nähdä, miten tuloksiin päästään. Ainakin motivaatio on kohillaan! :)

Illasta kävin purkamassa loput energiani Gogon salilla. Tein Petterin suunnitteleman toiminnallisen salikokonaisuus 1:sen. Taudin jäljiltä kroppa oli tukkoinen, mutta kyllähän rauta kesyyntyi. Huomenna voi naisella tosin olla todella kesy olo, joten 60 min palautteleva lenkki ei tee pahaa, jos vaan ylös sängystä pääsee. Takareidet, ojentajat, kyljet, pakarat ja selkä ovat tosin jo nyt sitä mieltä, että tod.näk. kierien ylös huomenna sieltä sängystä.

Jes, jes. Nyt vaan rahkaa naamaan ja nukkuun. Hyvää viikkistä kaikille. Palataan taas sunnuntaina asiaan. Silloin juurespihvejä ja muuta mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti