sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kolmen ruokalajin illallinen II

Viikonloppu melkein lopuillaan ja ihan liian nopeasti. Mä olen nauttinut tästä viikkiksestä liikunnan, shoppailun, oleskelun ja ruokahemmottelun parissa. Ihanaa!

Viikonloppulauantain aamiaisella tarjolla oli mustikkapuuroa, täysjyväsämpylä (paistoin itse :D ) munalla sekä kahvia ja tietty vettä.


Aamiaisen voimin starttasin Veskaan Hintaralli-päiville ja sieltäpä tarttui mukaan mageita löytöjä. IcePeakin takki 20€ ja toinen ohuempi juoksutakki 15e, kesägolfailuun hame 10€ ja juoksuun vielä talvikeleille pitkähihainen paita 10e. Niin mahtavaa!!
                            Lenkkimotivaatiota uudesta takista. ;)


Shoppailun innoittamana astelin sitten kuntosalille tekemään viikon treenin ja kylläpä se onkin mennyt perille. Saapa nähdä onko huomenna olo kuin jyrän alle jääneellä. :D :D

Tänään aamupäivä meni pikkuvirpojien vastaanotossa. Ihana katsella sellasta riemua lapsilla, kun he saavat palkan komeiden oksien vaihtokauppana. On tosi hienoa, että monissa perheissä jatketaan tätä perinnettä.

Iltapäivällä kävin hilpasemassa 12km ja 105minuutin pk-lenkin (tsekkaile dataa tästä). Hyvin olivat kävelytiet sulaneet Pirkkalan lentokentäntien varresta!

Ensi kerralla On-Runningeilla siis liikkeelle!!! NIIIN SIIIIIISTIII!!!

Alkuillasta kokkailin itselleni kunnon sunnuntaisafkat.


Alkupala
 Maa-artisokkakeitto ja lohileipä


500g maa-artisokkia, 4 tavallisen kokoista perunaa, 1 sipuli ja 1 valkosipuli. 7dl-1l vettä. Suolaa, pippuria ja valkopippuria. 2dl kuohukermaa (tai ruokakermaa).

Kuori ja pilko maa-artisokat, perunat, sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla 2 rkl voita. Lisää joukkoon maa-artisokat. Pyörittele hetki pannulla. Lisää kattilaan vesi ja laita kattilaan pannulla olevat ainekset. Lisää perunat ja mausteet joukkoon. Keitä 15 min. Lisää kerma, kiehauta ja soseuta. Tarkista mausteet!!!


Pääruoka
  Naudan sisäfilee salaatin kera

Mausta pihvi halusi mukaan ja paista pannulla. Laita lautaselle Cosmopolitan -salaattia, tomaattia, viinisuolaheinää ja pannulla kuullotettua keltaista paprikaa. Mausta halusi mukaan. Nosta pihvi lautaselle. Nauti.



Jälkiruoka
  Rahka eksoottisista hedelmistä

Paloittele ½ banaani ja tuoretta ananasta astian pohjalle. Valmista päälle rahka.

Ota purkista n. 100g rahkaa, lisää joukkoon maitoa hiukan. Lisää myös pieni määrä pellavansiemenrouhetta. Mausta makusi mukaan esim. vaniljasokerilla/makeutusaineella tai jätä maustamatta.


Ananaksesta saattaa jäädä hieman hapan jälkimaku, joten muista juoda vettä. :)

Katso myös toinen illallisvinkki.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! Pitäkäähän itsestänne huolta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti