maanantai 18. maaliskuuta 2013

Lohta Hansin reseptiä mukaillen

Tässä  pakollista lepoa ottaessa on tullut katsottua enemmän ja vähemmän hyödyllisiä tv-ohjelmia. Kaukosäädintä pyöritellessä päädyin katsomaan uusintaa Hansin matkassa -ohjelmasta. Siinä kokki Hans Välimäki oli Mitro Revon vieraana Brysselissä. Ihanan inspiroiva jakso tuosta sarjasta. Jaksossa vierailtiin Rob Marketissa, jossa haluaisin itsekin ehdottomasti käydä, jos joskus Brysselissä vierailisin. Tuoreita aineksia, mikä makujen maailma siellä olikaan tarjolla sienien, tuoretiskien jne. muodossa. Tämmösiä kauppoja Suomeenkin!!

Mitro Repo ja Hans Välimäki kokkasivat jaksossa kalaa, perunoita, sieniä, pinaattimuhennosta sekä hollandaise -kastiketta. Katsokaahan lisää tästä linkistä. Aina on ilo katsella, kun ammattitaitoinen kokki tekee työtään. Määrätietoisuus ja erityisesti tässä ohjelmassa opettavainen ote tekee vaikutuksen. Eikä se kyllä haittaa, vaikka se kokkaustaitoinen on mies. :D

Tänään kävin kaupassa ja tein ohjelmasta inspiroituneena lohta Hansin reseptiä mukaillen. Sairastellessa ei jaksa kokkailla kauhean pitkästi, joten halusin tehdä jotain ruokaa, jota tulee paljon kerralla ja kohtuu vaivattomasti (töitä ruuan eteen tarttee tehdä ehkä 10-15min). Tässä teille siis nyt sellainen resepti:

Lohi:
650g lohifilee
1 keskikokoinen sipuli
voita
tuoretta tilliä
sitruunanmakuista merisuolaa (Pirkka sormisuola)
timjamia
sitruunaviipaleita ½ sitruunasta

Pehmitä pilkottu sipuli voissa pannulla. Tee lohen pintaan viillot (oma idea, joka toimi tosi hyvin!!). Mausta lohen pinta ja viillot suolalla. Huom! Käytä merisuolaa. Tämä on tärkeää!
Hansin ohje suolan käytöstä: Vuorisuolaa kasviksiin, merisuolaa kaloihin ja meren eläviin, ruokasuolaa muuhun ruuanlaittoon kuten riisin keittämiseen.
Täytä viillot pehmitetyillä sipulin paloilla ja sitruunaviipaleilla. Ripottele kalan päälle ja viiltoihin timjamia. Lopuksi laita vielä tuoretta tilliä kalan päälle ja viiltoihin.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 40min.

Parsakaali:
Valmistin parsakaalin Tupperwaren uudessa mustassa (tosi tyylikäs) mikroplus -kannussa. Huuhdoin nuput ja laitoin kannuun. Taisin höyryttää parsakaalia 2min täydellä teholla kannussa, jossa oli kansi päällä. Lopuksi maustoin hunajalla ja suolalla. Tosi kauniita, eiks ookin.


Perunat:
Valmistin 2 keskikokoista perunaa samaan tapaan kuin parsakaalit tuossa samassa kannussa. Pesin ja kuorin perunat. Laitoin perunat kannussa mikroon ja pyöräytin täydellä teholla ensin 2 min. Otin pois ja tsekkasin tilanteen. Laitoin takaisin mikroon ja annoin olla toisen 2 minuuttia. Maustoin perunat Hansin vinkistä sitruunamehulla, tillillä ja ihan pienellä nokareella voita. Ja tuli ihan törkeen hyviä!! Kyl se on vaan kokki paikallaan, sai mutkin oppimaan nämä niksit näin helposti!

Lautaselle kokosin annoksen vielä Cosmopolitan salaatin päälle. 3 makealta maistuvaa salaatinlehteä lautaselle, siihen parsakaalit ja tomaatit, kala ja perunat. Kalasta tuli tällä kertaa aivan täydellinen. Pehmeä ja suussa sulava. Ei tarvinnut ees pureskella. Sopivaa ruokaa siis kipeälle kurkullekin. :D
Katsokaahan itse ja testatkaa!! SUOSITTELEN!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti