perjantai 29. maaliskuuta 2013

Onnistumisen kokemuksia kokeilukeittiössä

Aamusta kävin kävelemässä jälleen  auringon käsivarrella. 8km sauvailua tosi hyvässä seurassa. Sen jälkeen aamupäivän kahvia ja pashaa. Aurinkoinen pääsiäinen voi olla ehkä parasta mitä ihminen voi toivoa.

Päätin pääsiäisen kunniaksi olla rohkea ja kokeilla ihan uusia ruoka-aineksia keittiössä. Olen saanut elämässäni aiemmin vaikuttaneen ihmisen kautta kokeilla lammasta esim. kreikkalaisten lihapullien muodossa. Nyt oli aika itse kokeilla kuinka karitsan ulkofilee taipuu näissä kätösissä. Kokkailin tällä kertaa kahdelle. Kaikki ruoka-aineet ovat ruokavalioni mukaiset, joten terveellisellä pohjalla mennään pääsiäisestä huolimatta.

Alkupaloja ei tällä kertaa valmistettu erikseen vaan kattauksen yhteydessä rakensin salaatin pääruuan yhteyteen lautaselle valmiiksi.

Salaatti:
Cosmopolitan salaattia
Sitruunamehua.
Sitruunaoliiviöljyä
Sitruunapippuria
Viinisuolaheinä
Tomaattia
Säilytä muutama lehti (2/annos) kokonaisena ja pilko loput paloiksi. Marinoi pilkotut salaatin lehdet.
Asettele kokonaiset lehdet lautaselle ja pyyhkäise niitä sitruunanmehulla. Asettele pilkotut,marinoidut salaatinlehden palat isoille salaatinlehdille. Koristele viinisuolaheinällä. Laita viipaloitu tomaatti lautaselle.

Pääruoka:

Yrttiset karitsan ulkofileerullat

Katso resepti. Tästä reseptistä on jätetty punaviinikastikkeen valmistaminen pois. Muuten menty ihan ohjeen mukaan.

Perunat ja kurkkukermaviilikastike:

Katso resepti. Tästä reseptistä poimittu siis tuo perunoiden ja kastikkeen valmistusohjeet.


Perunat keitin taas kätevästi etukäteen kuorineen Tupperwaren mikroplus -kannussa. Perunat kannuun, liraus vettä ja ripaus suolaa perään ja perunat mikroon. Täydellä teholla ensin 5min ja sitten vielä 2 min (mulla oli 7 keskikokoista perunaa siellä kannussa). Kypsiä tuli. Anna jäähtyä ennen jatkokäsittelyä...

Annostele. Nauti hyvän punaviinin ja sitruunamehulla (tärkeää, makujen puhdistamisen takia) maustetun veden kanssa. Punaviiniksi voisin suositella vaikka chileläistä malbec -rypäleestä valmistettua Carta Viejaa.



Jälkiruoka:

Kevyt pääsiäispasha (monta annosta...):
250g maitorahkaa rasvaton
pistaasipähkinöitä kuorittuna ja murskattuna
rusinoita pilkottuna
sitruunamehua
vaniljasokeria
hermesetas/steviaa makeutukseen

Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Laita valumaan suodatinpussilla vuorattuun suodattimeen jääkaappiin. Väh. 2h, miel. yön yli. Mulla oli tällä kertaa 4h.


Tarjoile joko kuvan mukaisesti (koristeltu ½ kaurakeksin muruilla/2 annosta ja viinirypäleillä) tai kaurakeksien kanssa.




Oli muuten todella onnistunutta ruokaa!!!! Ihanaa pääsiäistä kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti