perjantai 25. tammikuuta 2013

Hetki kerrallaan ja chilinen makaronilaatikko

Onpa ollut pitkä viikko. Litra tolkulla mehukeittoa, muutama leipä, teetä, melkein paketti Panadolia, unta muutaman kuukauden edestä ja tv-sarjoja ainakin vuoden edestä. Joka päivä hiukan parempi, mutta tällä hetkellä näyttää, että viruksen mukanaan tuoma rokko pitää minua vielä paikoillaan jonkun aikaa. Täytyy koittaa malttaa olla riehumatta liian aikaisin, jotta ne ikävät jälkitaudit voitaisiin sitten välttää. Helppoa se ei ole, kun jalat olis kovasti menossa kohti treenejä.


Tänään kykenin syömään Petterin ravintosuunnitelman mukaisen myöhäisen lounaan. Hyvä minä! Lounas oli kuitenkin Citymarketin sedän tai tädin tekemää. Oli muuten hyvää muusia ja kanaa. Yhdestä grillatusta kanan rintafileestä riittää 2 annokseen kanaa. Nam! Vielä tavoitteena tälle illalle olisi yksi välipala ja iltapala. Pikkuhiljaa ja pienin askelin kohti isompia ruokamääriä. Nyt otetaan naisen kärsivällisyydestä mittaa.

Huomiseksi paistoin chilisen makaronilaatikon (ohjeen mukainen annos on ravintosuunnitelmassani n. 3 annoksen kokoinen).

Tässä teille jonkinlainen ohje. Yhtään en tiedä, onnistuko tuo oma resepti, mutta tuoksu on lupaava.

3 dl täysjyvämakaronia (keitä ensin vedessä pehmeäksi)

400g naudan jauhelihaa
200g pussi sipulisilppua
200g kesäporkkanasuikaleita
½-1 tuore punainen chili
mausteita maun mukaan

Ruskista jauheliha. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää porkkanasuikaleet ja mausteet. Lisää lopuksi pieniksi paloiksi pilkottu chili, josta on poistettu siemenet.


4dl rasvatonta maitoa
2 munaa
valkopippurijauhetta ja mustapippurirouhetta sekä suolaa

Sekoita munamaito astiassa.

Lado makaronit ja jauheliha vuokaan. Kaada munamaito lopuksi makaronilaatikon päälle. Paista laatikkoa 200asteessa ehkä joku 45min (en katsonut kelloa). Luota näkö- ja hajuaistiin. Kun munamaito näyttää hyytyneen, on laatikko valmista. Kyl te tiedätte.


Sit vaan maistelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti