lauantai 5. tammikuuta 2013

Suuntaviivoja ja bodarihanskat



Torstai-iltana kävin juhlimassa yhden liikkuvan ystäväni synttäreitä. Pohdin etukäteen millainen olisi lahjan saajaa miellyttävä ja käytännöllinen lahja. Päädyin ostamaan tälle naiselle Fastin suklaaPuddingia. Tiedän, että se tulee ainakin käyttöön. Valmistin puddingista yhden annoksen, laitoin sen muoviastiaan ja koristelin valkoisin helminomparellein. Loput jauheesta lasipurkkiin ja koko komeus pakettiin. Herkullinen ja mieleinen lahja. :)



Perjantaiaamuun heräsin asenteella: sillä se lähtee millä se on tullutkin. Olin eilisen salin jäljiltä jäänyt ilmeisesti jyrän alle, eikä siinä silti muu auttanut kuin suunnistaa kohti Ylöjärven Fressiä. Tähän täytyy kuitenkin todeta, että se oli parasta mitä ihminen voi itselleen tehdä. Tunnelma Fressin salilla oli kuin raikas tuorepuristettu appelsiinimehu aamulla. Raikas, siisti, pirteä ja lempeä. Ihan mahtava perjantai-aamu. Samalla tässä tulee miettineeksi, että onkohan mulle annettu joku endofiinien yliannostus, josta johtuu tämä liikuntatyypeille tyypillinen ylipositiivinen asenne. Mutta ei, lupaan, sitä se ei voi olla. Oikeasti antaisin Fressille 10 siitä freesiydestä.

Vaatteiden vaihto ja Pro-Energyn pt Petteri Avolan kanssa aamukahvin äärelle jutustelemaan asioista.  Aamu parani entisestään, kun käväisin vaa´alla. Mun TesKun testissä otettu rasva% oli tipahtanut syyskuun alusta nelisen prosenttiyksikköä. Se oli niin hyvä uutinen. Työ kannatti. Vaikkakin olin tiennyt sen joulumekkoa päälle pukiessa. Ei kiukutellu mekko ei (eikä nainen). Silti lukujen näkeminen ilahdutti heti aamusta.

Puolentoista tunnin keskustelun perusteella piirrettiin kevään suuntaviivoja tähän elämäntapamuutoksen karttaan. Ja sen perusteella

  • Mulla on lupa nukkua. Ja paljon.
  • Mulla ei oo koko keväänä nälkä, vaikka syön tavallista ruokaa säännöllisesti (mutta paljon).
  • Mä saan liikkua monilla tavoilla, koko ajan ja paljon.
  • Mun kropassa tapahtuu jopa nähtäviä muutoksia.
  • Ja mulla on todennäköisesti stressittömämpi olotila kuin pitkään aikaan.
Viimeinen kohta on toki vaatinut jonkinlaisia ratkaisuja elämänvalinnoissa jo ennen tätä. Tällä hetkellä näyttää, että kaikki tehdyt valinnat johtavat toivottuun tulokseen. Ja siitä, jos mistä tulee hyvä fiilis.

Keskustelun aikana sain ohjeita ruokavaliooni. Sen verran voin paljastaa, että lihaa syödään n.400g päivässä. (WHAAAT?! :D ) Saan syödä monenlaista lihaa. Perunaa ja riisiäkin. Tummaa leipääkin. Kasviksia tulee paljon. Päivässä pitäisi sitten syödäkin aamu- ja 2 välipalaa, 2 lämmintä ruokaa sekä iltapala. Ja vähän proteiinijuomaa hedelmän kera palautukseen vielä välissä. Saapa nähdä, miten tuo kaikki ruoka mahtuu tähän naiseen. :D Iltapäivällä shoppailureissun jälkeen kävinkin ruokaostoksilla ja se näytti kutakuinkin tältä.



Ruokavalion kalorimäärä tukee runsasta liikkumista ja sitähän sitten riittää. Viikon aikana pitäisi käydä 3 kertaa salilla ja aerobista hiihdon, juoksun tms. muodossa siihen lisäksi. Saliharjoittelussa pidetään 2 eri ohjelmaa. Perinteinen ja toiminnallinen saliohjelma tukevat toisiaan todella hyvin. Perinteisestä saliohjelmasta haetaan voimaa ja toiminnallisempi saliohjelma ohjaa ottamaan kropasta voimaa irti. Lisäksi tämä pitää naisen virkeänä. Pippurina sopassa vielä Pro-Energyn tehokkaat zumbailut ja syvävenyttelyt. Joka kolmas viikko liikuntakierroksia lasketaan alas, jotta nainen ei käy liian kovilla kierroksilla. Hauskaa tämä kuitenkin tulee olemaan. Toivottavasti kroppa kestää mukana.

Aamupäivä päätettiin vielä salitreeniin. Ja kyllähän se selänkolotus siitä helpotti. Tosin iltaa myöten neiti on kangistunut siihen malliin, että lauantaiaamusta saattaa tulla mielenkiintoinen. Perjantai-iltapaivä kuitenkin sujui mukavasti shoppaillen. Salilaukussa odotteleekin nyt ne tosibodarin hanskat. Mustavioletit (yllättävää ;) ), naiselliset ja toivottavasti toimivatkin. Lauantai pidetään lepoa ja sunnuntaina juostaan. Hanskat korkataan siis ensi viikolla.



Mukavaa viikonloppua lukijoille! Teitä on sivulla käynyt muutaman päivän aikana ilahduttavan paljon!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kokonaisuutena minustakin vaikuttavan oloinen. Parasta ehdottomasti on se, että kokonaisuus on suunniteltu tavalla, jota voi soveltaen jatkaa peruspohjana tulevaisuudessa. Ja toki se, että pt:seen luotan kuin kallioon. Tietää mitä tekee ja silloin tätä suunnitelmaakin on helppo noudattaa.

    VastaaPoista