maanantai 14. tammikuuta 2013

Maanantai -tule jo tiistai.

Hirveä kiire aamulla. Laukullinen ruokaa mukana: lounas check, välipala check, banaani check, proteiinijuoma check. Salikamat check. Kamelin lailla raijaan kamat autoon ja kaasuttelen reippaalla maanantaiaamuja kuvaavalla vauhdilla kohti Tamperetta.

Onneks kasiluokkalaiset ovat hitaasti käynnistyvää sorttia. Aamu ollaan horroksessa ja sitten kierroksia kohti iltapäivää. Hyödynnän rauhallisen hetken ja pidän näille nuorille terveystietoa. Puhutaan toista kertaa jo hiilihydraateista sekä terveellisestä ruokavaliosta.

"Kuka lähtee ajamaan mopoa, jossa on tyhjä tankki?" Ei yhtään kättä nouse.
"Kuka on käynnistänyt tänään oman moottorinsa ilman aamupalaa?" Puolet käsistä nousee.

Niinpä. Ei sitä turhaan terveystietoa ole opetussuunnitelmassa tarjolla. Perjantaina jatketaan proteiineista. Luetaan ensin faktaa kemian kirjasta ja sitten käytäntöä terveystiedon kirjasta. Hyvä kokonaisuus. Tutki ja opi.

Luin tänään myös hyvän artikkelin omaNokiasta. Sinne oli pt Petteri Avola kirjoitellut perustietoa ravintoaineista. Tässä on hyvä teksti huomiselle aamutunnille keskustelun pohjaksi. Petterin kirjoitukset  jatkuvat kuukausittain.

http://www.omanokia.fi/component/content/article/80/988

Tapahtumarikkaan työpäivän jälkeen lähdin juoksemaan Sykkeen (Fressi) matolle. Vauhdiksi määrittelin 8,5km tunnissa. Päätän juosta 6 Cheekin kappaleen ajan. Tänään ei kulje, vaikka matto veisi. Tuntui kuin jaloissa olis 5kg painot. Peilistä juoksu näyttää kevyeltä. Luovutan 5 kappaleen jälkeen. Kuudennen kävelen.



Onneks salitreeni kulki paremmin. Tänään oli se yläkropan päivä (hauis, ojentaja, rinta, kyljet, vatsat, selkä). Loppuun venyt ja minä se olin käynyt jo puoli kuuteen mennessä salilla ja saunassakin.

Kotimatkalla unohdin poiketa kauppaan, mutta ehtiihän sinne huomennakin. Nyt less stress ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti