lauantai 19. tammikuuta 2013

Kolmen ruokalajin illallinen yhdelle

Ruokavalioni mukainen kolmen ruokalajin illallinen.



Alkuruoka: Lempeä kasvissosekeitto

3 annosta:
500g Pirkan juuressosetta
4dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria, yrttimausteita maun mukaan
(tässä voi käyttää myös Pirkan Kevyt yrttituorejuustoa tai maustettua kermaa, jos haluaa)

Kuumenna juuressose ja maito kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet. Pinnalle esim. Provencen maustetta tai tuoreita yrttejä.



Pääruoka: Pippuripihviä lohkoperunoilla

2 annosta:
260g perunaa pieninä paloina kuorineen
1 kokonainen sipuli paloiteltuna halutun kokoisiksi paloiksi
1 yksikyntinen valkosipuli puristettuna
valkosipulioliiviöljyä (pieni loraus)
mausteita maun mukaan

Paista uunissa 200asteessa. Ehkä joku 25min? (Tein keiton ja söin sen tossa välissä. Se aika oli sopiva)


Pippuripihvi (kahdelle):
300g naudan lihaa
valkosipulioliiviöljyä
mausteita (suolaa, pippurisekoite)
Paista oliiviöljyä käyttäen pihvi pannulla nopeasti. Saa olla sellanen sopivasti pehmeä, medium.

Salaatti:
vihreä jääsalaatti, miniluumutomaatteja, keltaista paprikaa, kurkkua, muutama cashewpähkinä, sitruunaoliiviöljy ja sitruunapippuria


Jälkiruoka: Raikas vadelmarahka

annos yhdelle:
purkki rahkaa
2dl sokeritonta vadelmakeittoa
1 dl pakastevadelmia


Muistakaa, kattaus on puoli ruokaa. Nauttikaa! Niin mäkin tein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti